Rockabilly

Facebookheader1En ny sommar med nya cruisngar runt om i Sverige, alla amerikanska bilar och snygga kläder brylkräm i håret och den underbara rockabilly musiken som dånar ut längs hela gatan som bilarna åker på. Ska man på bilträff då ska man absolut också vara klädd enligt de gamla traditionerna. Tjejer ska vara klädda i 50 och 60 tals klänningar och med bandana i håret, gärna med ett par solglasögon också från den svunna tiden. Underkläder från förr med en korsett som lyfter upp bysten. Ingenting kan gå fel, hoppa upp på suffletten, njut av musiken och de mullrande gamla V8:orna får huden att knottra sig. fram på småtimmarna ökar spänningen och stämningen är absolut på topp! Rockabilly när det är som bäst! I Sverige praktiserar vi den annorlunda, medans vissa är strikt noga med hur den riktiga rockabillykulturen ska vara.